Design Sprint

Wil je graag jouw idee eerst testen voor je het laat bouwen? Met een design sprint wordt jouw idee een werkend prototype in slechts 5 dagen.

Laat ons de uitdaging zien, wij bieden de oplossing.

Design Sprint steps

Design Sprint in 5 dagen

Design Sprint step one icon

Dag 1. Vaststellen van de uitdaging:

Alle mogelijke uitdagingen worden besproken en uitgewerkt. We maken een tijdspad, kiezen een einddoel en maken een lijst van de belanghebbenden.

Design Sprint step two icon

Dag 2. Uitwerken van Ideeën:

We gaan ideeën verzamelen over de mogelijke oplossingen en onderzoeken het probleem vanuit zoveel mogelijk hoeken.

Design Sprint step three icon

Dag 3. Oplossingen vormgeven:

Samen kiezen we de beste ideeën en zetten we deze om in oplossingen. Daarna maken we een storyboard voor het uiteindelijke prototype.

Design Sprint step four icon

Dag 4. Prototype:

We bouwen een interactief prototype.

Design Sprint step five icon

Dag 5. Testdag:

We verzamelen waardevolle informatie van van klanten of eindgebruikers door middel van tests en presenteren de resultaten van de sprint.

Services & prijzen

Short Sprint

3 dagen

 • Korte analyse met facilitator
 • Ontwerp prototype
 • Realisatie prototype
 • 1-3 maanden werk in 1 week

De snelste manier om tot een prototype te komen op basis van jouw wensen.

Design Sprint

5 dagen

 • Uitgebreide probleemanalyse
 • Creëren van ideeën
 • Ontwerpen prototype
 • Bouw prototype
 • Testen, Valideren en Rapportage
 • 3-6 maanden werk in 1 week

In slechts vijf dagen wordt jouw probleem of idee uitgewerkt, waarbij er een interactief prototype wordt gebouwd. Het proces van de Design Sprint geeft je inzicht in de uitdagingen en alle mogelijke oplossingen. Samen bouwen wij een innovatief prototype. Op de laatste dag worden de resultaten in een gedetailleerd rapport gepresenteerd.

Custom Sprint

10+ dagen

 • Volledige Design Sprint
 • 3-6 maanden werk in 1 week
 • Product development

Tijdens de Custom Sprint starten we met een design sprint, waarna we het prototype verder zullen ontwikkelen tot een volledig product. Gedurende dit proces werk je samen met dezelfde experts die ook de Design Sprint begeleid hebben. Op deze manier zorgen we voor een efficiënte en succesvolle workflow.

Experts

Tijdens de design sprint staat een divers team aan experts voor je klaar. Zij zorgen ervoor dat jouw product word gerealiseerd binnen de gestelde deadlines. Onze experts zijn getalenteerde mensen met zeer specifieke kennis binnen diverse specialismen. Afhankelijk van je branche en je probleem of idee betrekken wij verschillende in-house experts bij het sprint team.

Binnen Foryard ben ik verantwoordelijk voor het faciliteren van Design Sprints. Ik help anderen bij het vinden van nieuwe ideeën. Door op constructieve wijze samen te werken ben ik in staat anderen te verbinden in het zoeken naar oplossingen.

Sander Smit

Facilitator

Met mijn bedrijfskundige kijk op organisaties vervul ik de facilitator rol tijdens een design sprint. Door mijn management ervaring ben ik in staat de groep op constructieve wijze van idee naar concept te begeleiden.

Quintus Willemse

Facilitator

Vanuit mijn ervaring als docent bij de UU en fijn focus op HR en gedragswetenschappen verdiep ik mij graag met het team in sociale probleemstellingen.

Niek van der Voort

HR & Gedrag expert

Door mijn ervaring als freelance webdesigner heb ik kennis over vele facetten op het gebied van user experience. Bij elke design sprint zet ik mijn kwaliteiten als UX designer in om tot een efficiënt en optimaal design te komen.

Jaap van der Voort

UX & Design expert

Door de brede ervaring die ik heb met zowel frontend als backend development, vervul ik de rol als development en open data expert.

Arie Visser

Dev. & Open Data expert

Van jongs af aan werk ik al aan de veiligheid van servers en applicaties. Omwille van mijn passie in het beveiligen en optimaliseren van web- en mobile apps vervul ik de rol van expert tijdens een design sprint.

Sander de Vos

Dev. & Security expert

Bij mijn voormalige functie bij Defensie was ik verantwoordelijk voor het organiseren en faciliteren van grote teams met een focus op de toekomst. Op basis van deze dertien jaar ervaring vervul ik de rol van expert in future organizations bij de design sprint.

Niels Hardam

Future Org. expert