Over Foryard

“Het oplossen van sociaal maatschappelijke problematiek door technologie en ondernemerschap” - Dat is onze missie!

Wij zijn een team van ambitieuze vakmensen met de wens om een positieve invloed te hebben op onze samenleving. Wij gebruiken softwareontwikkeling als middel om complexe uitdagingen op te lossen.

Door middel van Design Sprints beantwoorden we bedrijfsvragen door in een korte tijd een prototype te ontwikkelen en deze samen met onze klant te onderwerpen aan gebruikerstesten. Met een Design Sprint benaderen we problemen vanuit een mensgericht perspectief. Ons doel is om met jouw mensen innovatieve en duurzame oplossingen te creëren, omdat we in jouw creativiteit geloven!

In de afgelopen jaren hebben we innovatielabs opgezet om organisaties sneller te laten vernieuwen, chatbot-apps ontwikkeld om klantservice efficiënter te maken, effectieve websites gebouwd door middel van slimme front- en backend oplossingen en nog veel meer! Wij streven er naar om het werkleven van jouw medewerkers efficiënter, makkelijker en vooral leuker te maken. Alles om jullie te helpen de concurrentie een stap voor te zijn en de klanten beter van dienst te zijn.

Wat ons onderscheidt van onze concurrent is ons maatschappelijke verantwoordelijkheid en onze bijdrage aan de duurzame ontwikkelingsdoelen (17 Sustainable Development Goals). We hebben een voortdurende focus om de wereld een stukje beter maken.

Laat ons weten tegen welk probleem of uitdaging je aanloopt. We komen graag in contact om mee te denken over mogelijke oplossingen voor jouw bedrijf!

Journey map

De Founders

Quintus Willemse

Na 4,5 jaar gewerkt te hebben bij multinationals was hij ervan overtuigd dat het organiseren van een bedrijf radicaal anders moet. Gebaseerd op Ricardo Semler, waar ieder individu maximale autonomie moet hebben over het werk, de uitvoering, en de beleving hiervan, hebben hij en Niek een organisatie gebouwd op basis van de waarden liefde, vertrouwen en transparantie. Binnen Foryard is hij verantwoordelijk voor Business Development, Finance, Software Development en Marketing. Voordat hij Foryard oprichtte, ondersteunde hij Heineken in Congo, Afrika. Hierna is hij aan de slag gegaan bij Pon Holdings als Management Trainee, waarna hij doorgroeide tot Director Project Management in Louisiana, USA. Zijn kennis ligt bij het opzetten en herstructureren van nieuwe organisaties. Zijn einddoel is het opzetten van een internationaal netwerk van Software Innovatielabs om zo wereldwijd invloed uit te kunnen oefenen op sociaal maatschappelijk ondernemen: meer autonomie voor de individu.

Niek van der Voort

Voordat hij samen met Quintus Foryard oprichtte, was Niek onder andere actief bij de Universiteit Utrecht en LOI. Bij de LOI begeleidde Niek studenten van de vakken 'Mind mapping' en 'Speed learning'. Bij de universiteit begeleidde hij honours studenten. Tevens doceerde Niek een jaar lang bij het Utrecht center for Entrepreneurship, een initiatief van de U. Hier begeleidde hij 20 jonge ondernemers. Samen met het team van Foryard bouwt hij aan innovatieve software oplossingen voor overheden en bedrijven. Daarnaast houdt Niek zich bezig met het opzetten van externe innovatielabs binnen bedrijven, het implementeren van SCRUM, business development en het samenstellen van sterke en inspirerende teams.

Het Team

Bij Foryard zijn wij als team gebonden door liefde, vertrouwen en transparantie. Dit is wat het bedrijf dynamisch maakt, voor exponentiële groei zorgt en wat het samenwerken met klanten grote vreugde geeft.

Wij zijn bekwame individuenmet ieder zijn of haar bijzonder talent in diverse specialisaties. Afhankelijk van jouw probleem of idee en in welke specifieke categorie dit zich bevindt, kiezen wij de best geschikte experts.

Zie de Founder sectie voor meer informatie over Quintus.

Quintus Willemse

Co-Founder

Zie de Founder sectie voor meer informatie over Niek.

Niek van der Voort

Co-Founder

Als UX designer los ik problemen op door mensen en ideeën te verbinden met visuele concepten. Daarnaast zorg ik voor een betekenisvolle en aangename gebruikerservaring voor de doelgroep.

Jaap van der Voort

UX Designer

Binnen Foryard ben ik verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van projecten. Verder heb ik veel ervaring met zowel frontend als backend development en ben ik verantwoordelijk voor de development planning.

Arie Visser

Developer

Voorheen heb ik bij bij het Korps Mariniers gewerkt als officier. Ik heb brede kennis en ervaring in het coördineren van complexe projecten. Het optimaliseren van bedrijfsprocessen is mijn tweede natuur. Binnen Foryard ben ik verantwoordelijk voor het opzetten van externe innovatielabs en help ik met de strategievorming en business development.

Niels Hardam

Global Threat Specialist

Bij Foryard ben ik verantwoordelijk voor de veiligheid van onze servers en applicaties. Mijn passie is het beveiligen, creëren en optimaliseren van web- en mobile apps.

Sander de Vos

DevOps

Bij Foryard houd ik me bezig met het realiseren van webapplicaties. Ik beheers verschillende programmeertalen, zowel frontend als backend. PHP is mijn favoriete programmeertaal en programmeer ik graag in het Laravel framework.

Daan de Vos

Developer

Ik volg de opleiding Communication Media Design in Breda. Ik verdiep mij voornamelijk in de technische kant van de opleiding. Binnen Foryard ben ik verantwoordelijk voor eigen stageopdrachten en het meewerken met lopende projecten.

Joris Smit

Developer

Als onderdeel van het development team van Foryard ben ik verantwoordelijk voor de realisatie van onze projecten, met een focus op frontend development.

Gerwin Overeem

Developer

Als Product Owner verken ik nieuwsgierig alles wat met technologie en innovatie te maken heeft; en help ik anderen om meer te begrijpen van deze bijzondere wereld vol veranderingen.

Misja Kloosterman

Product owner

Mijn passie is om bij te dragen aan een duurzamere wereld! Ik geloof dat iedereen een positief verschil kan maken. Met mijn achtergrond in duurzame ontwikkeling, wat ik heb verkregen tijdens mijn studie in “International Studies” en verschillende stages in Europa en ontwikkelingslanden, ben ik nu verantwoordelijk voor de sociaal maatschappelijke binnen Foryard.

Tamara Reygers

Impact Officer

Ik ben een doener. Als frontend developer bij Foryard kan ik mijn passie volgen en aan projecten met een maatschappelijke impact werken. Dit geeft mij veel voldoening.

Nathan Alder

Developer

De Stagiaires

Ik houd mij bij Foryard bezig met het design van verschillende platformen. Verder doe ik ook veel onderzoek naar doelgroepen, ervaringen en de flow waarbij de gebruiker centraal staat

Arquin van Nieuwkerk

UX Designer

Ik studeer International business and innovation bij Hogeschool InHolland. Momenteel werk ik samen met Foryard aan mijn onderzoek scriptie, waar ik richt op het ontdekken van zakelijke kansen door de sociale impact van een bedrijf.

Andrew Ng

Researcher