Over Foryard

Wij zijn een team van ambitieuze young professionals die software ontwikkeling gebruiken als middel om complexe uitdagingen op te lossen, met daarbij als missie “iedereen een eerlijke kans”.

Het verschil met de concurrentie is ons verlangen naar het starten van de dialoog. Kijkend naar het grotere geheel resulteert in duurzame, tijdloze oplossingen.

In de afgelopen jaren hebben we innovatie labs opgezet om organisaties sneller te laten vernieuwen, chatbot-apps ontwikkeld om klant support efficiënter te maken en effectieve front- en back-ends gebouwd voor diverse websites. Alles om het werk en leven van onze klanten efficiënter, makkelijker en vooral leuker te maken.

Laat ons weten tegen welk probleem of uitdaging je aanloopt. We komen graag in contact om met je mee te denken.

Journey map

De Founders

Quintus Willemse

Na 4,5 jaar werken bij multinationals was hij ervan overtuigt dat het organiseren van een bedrijf radicaal anders moet. Gebaseerd op Ricardo Semler moet ieder individu maximale autonomie hebben over het werk, de uitvoering, en de beleving hiervan. Een organisatie moet gebouwd worden op waarden als liefde, vertrouwen en transparantie. Binnen Foryard is hij verantwoordelijk voor Business Development, Finance, Software Development en Marketing. Voordat hij met Foryard begon zat hij voor Heineken in Congo, Afrika. Als Managementtrainee bij Pon Holdings. En later als Director Project Management in Louisiana, USA. Zijn kennis ligt bij het opzetten en herstructureren van nieuwe organisaties. Met als hoger doel het opzetten van een internationaal netwerk van Software Innovatie Labs’. Om zo internationaal invloed uit te kunnen oefenen op Sociaal Ondernemen, het moet namelijk radicaal anders.

Niek van der Voort

Voordat hij samen met Quintus Foryard startte was Niek onder andere actief bij de Universiteit Utrecht en LOI. Bij de LOI begeleidde Niek studenten van de vakken mind mapping en speed learning. Bij de universiteit begeleidde hij honours studenten. Tevens doceerde Niek een jaar lang bij het Utrecht center for Entrepreneurship, een initiatief van de UU hier begeleide hij 20 jongen ondernemers. Samen met het team bij Foryard bouwt hij aan fundamentele softwareoplossingen voor overheden en bedrijven. Tevens houdt Niek zich bezig met het opzetten van externe innovatie labs binnen bedrijven, het implementeren van SCRUM, businessdevelopment en het samenstellen van sterke en inspirerende teams.

Het Team

Wij van Foryard zijn een groep talentvolle development specialisten. We lossen graag jouw probleem op met onze diepgaande kennis van innovatieve technologieën.

Zie de Founder sectie voor meer informatie over Quintus.

Quintus Willemse

Co-Founder

Zie de Founder sectie voor meer informatie over Niek.

Niek van der Voort

Co-Founder

Als UX designer los ik problemen op door mensen en ideeën te verbinden met visuele concepten. Daarnaast zorg ik voor een betekenisvolle en aangename gebruikerservaring voor de doelgroep.

Jaap van der Voort

UX Designer

Binnen Foryard ben ik verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van projecten. Verder heb ik veel ervaring met zowel frontend als backend development en ben ik verantwoordelijk voor de development planning.

Arie Visser

Developer

Voorheen heb ik bij bij het Korps Mariniers gewerkt als officier. Ik heb brede kennis en ervaring in het coördineren van complexe projecten. Het optimaliseren van bedrijfsprocessen is mijn tweede natuur. Binnen Foryard ben ik verantwoordelijk voor het opzetten van externe innovatielabs en help ik met de strategievorming en business development.

Niels Hardam

Chief Operating Officer

Binnen Foryard ben ik verantwoordelijk voor het faciliteren van Design Sprints. Ik help anderen bij het vinden van nieuwe ideeën. Door op constructieve wijze samen te werken ben ik in staat anderen te verbinden in het zoeken naar oplossingen.

Sander Smit

Facilitator

In mijn functie als teamleider bij een organisatie in de jeugdzorg heb ik brede ervaring opgedaan in het opzetten en coördineren van projecten. Binnen Foryard ben ik verantwoordelijk voor/houdt ik mij bezig met het opzetten van een innovatielab bij de Sociale Verzekeringsbank.

Marthe Olde Loohuis

Innovation Consultant

Bij Foryard ben ik verantwoordelijk voor de veiligheid van onze servers en applicaties. Mijn passie is het beveiligen, creëren en optimaliseren van web- en mobile apps.

Sander de Vos

DevOps

Bij Foryard houd ik me bezig met het realiseren van webapplicaties. Ik beheers verschillende programmeertalen, zowel frontend als backend. PHP is mijn favoriete programmeertaal en programmeer ik graag in het Laravel framework.

Daan de Vos

Developer

Ik volg de opleiding Communication Media Design in Breda. Ik verdiep mij voornamelijk in de technische kant van de opleiding. Binnen Foryard ben ik verantwoordelijk voor eigen stageopdrachten en het meewerken met lopende projecten.

Joris Smit

Developer

Als onderdeel van het development team van Foryard ben ik verantwoordelijk voor de realisatie van onze projecten, met een focus op frontend development.

Gerwin Overeem

Developer

Als Product Owner verken ik nieuwsgierig alles wat met technologie en innovatie te maken heeft; en help ik anderen om meer te begrijpen van deze bijzondere wereld vol veranderingen.

Misja Kloosterman

Product owner

Mijn passie is om bij te dragen aan een duurzamere wereld! Ik geloof dat iedereen een positief verschil kan maken voor de wereld. Met mijn achtergrond in duurzame ontwikkeling, wat ik heb verkregen tijdens mijn studie in “International Studies” en verschillende stages in Europa en ontwikkelingslanden, ben ik verantwoordelijk voor de duurzame ontwikkeling binnen Foryard.

Tamara Reygers

Impact Officer